6. aprill 2008

BLOG ehk kuidas HaleBoobid Konkursil käisid!

Peaks vist alustama sellest, et HaleBopp Singers ei ole kunagi praeguse koosseisu ega repertuaariga ühelgi korralikul kooride konkursil osalenud. Nüüd siis, 5. aprillil, sai käidud Põltsamaal Eesti Kammerkooride konkursil.
Kui me kolmapäevases proovis enne konkurssi täheldasime veel väikeseid puudujääke nii koosseisu kui muusikalise viimistluse osas, siis reedeõhtune proovikontsert Tõraveres tekitas tunde, kas meie "puupärlitest kee" sobibki Eesti "koorikorallide" kõrvale. Ehk siis PROOVIKONTSERT ÕNNESTUS, kuid ainult 30%-liselt :-D.
Laupäeval ülejäänud 12 kooriga B-kategoorias võistlustulle astudes läksime neljandana lavale tundega, et KAOTADA POLE MEIL MIDAGI, saame vaid võita.
Ja me VÕITSIMEGI...
... esialgu muidugi ainult koha finaalis, kuhu pääses B-kategooria 12 koorist 2 koori ja A-kategooriast 3 parimat koori (kellen muusikalise puhtuse ja peensuteni lihvitud vokaaliga HaleBopp mitte kunagi võistelda ei soovigi).
Finaali pääs tekitas nii üleva meeleolu, et seal laulmine oli juba puhas RÕÕM.
Kui esimeses vooris ikka jalg värises ja hapnikukraanid ei andnud piisavalt õhku peale, siis Grand-Prix voorus oli see kõik juba mälestus. Muidugi, kui kuulsime, et meie peamine võistluskaaslane - Viljandimaa Kammerkoor (meie sügav kummardus ja lugupidamine neile) - loobus Grand Prix voorust meile teadmata põhjustel, olime pisut pettunud. Oleks tahtnud ikkagi koos laulda. Kuid ei me sellest nina norgu lasnud. Meeleolu oskas üleval hoida ka meie Suur Juht ja Õpetaja dirigent Lauri Breede, kes ütles, et meie repertuaari finaali 5 laulust koosnenud lauluvalik oli tal spetsiaalselt HaleBopp-ile välja töötatud:
1."Tartu valgel ööl" jutustab sellest, kuidas HaleBopp läheb öise Tartu peale pisut meelt lahutama ja keelt jahutama.
2."Igatsus", mis on ju teada kui Viru Valge reklaamlugu räägib sellest, kuidas keelt jahutanuna võtab HaleBopp jälle lauluviisi üles ja luikab nagu karjapoisi pasun oma laulu üüüüüüüleeees...
3."Kadakad" toob peale väikest jooki ja laulmist meelde HaleBoppile need ajad, mil muru oli rohelisem ja päike paistis heledamalt, kuid meie põsed on ka raskematel aegadel ikka naerust pungil.
4."Swing Low, Sweet Chariot" lauluga kutsub juba pisut pohmellis peaga appi inglid, et need võtaks meie peavalu ja annaks andeks kõik lorilaulud, mis sai Viru Valge uimas lauldud.
5."Back in the U.S.S.R" - pahandused andeks saanuna võime jälle täiega ROKKIDA, nagu HaleBoppil kombeks.

Ja sellise meeleoluga me läksime, laulsime ja VÕITSIME...

...publiku ja üriiliikmete südamed ning B-kategoorias II koha auhinna koos Viljandimaa Kammerkooriga, sest I auhinda sel võistlusel sellel aastal välja ei antudki.

See konkurss oli HaleBopp Singersi jaoks igas mõttes oluline.
Eelseisva LAULULAHINGU jaoks aga ennekõike seepärast, et:
* kogesime, et meie laulurõõm on nakkav
* loodame, et jäime Hirvo Survale meelde, kui koor, kes oskab lisaks täiega rokkimisele ka täiesti korralikku koorilaulu laulda.
* õppisime ANDMA ENDAST LAHINGU OLUKORRAS 110%
* kogusime endale palju potentsiaalseid fänne, kes kõik loodetavasti helistavad ja hääletavad saates meie poolt!
* POLE ME MIDAGI NII HALEDAD, AGA POPID OLEME RAUDSELT.

Niiet IGATAHES.. EDASI HALEBOPPID!

Alati Teie
Proto Koll

Kommentaare ei ole: